UFKUNUZU GENİŞLETMEK ADINA

   



UFKUNUZU GENİŞLETMEK ADINA





Barış Özcan


Yazıma kalitesini yıllar geçse bile kaybetmeyen en sevdiğim kanalla başlıyorum. Sanat,tasarım ve teknoloji alt başlığıyla karşımıza çıkan geçen sene kanalını keşif ettiğim Youtube`un hakkını fazlasıyla veren kanalların başında gelen Barış Özcan`ı 7`den 70`e korkmadan tavsiye edebilirim. Gerek içeriği olsun, gerek anlatış, şekli gerek yormayan sesi gerçekten izlenmeye değen kanallardan biridir. 

DİPNOT: Profesyonel bir keynote ve TEDx konuşmacısı olan Barış Özcan, Youtube` un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri oldu. 
      Üstelik yürüttüğü projeler arasında  Scarecrow ( Korkuluk) adlı web dizisi ve kısa film toplamda 2 milyon izlenme aldı.









TEDx 

Sadece yeni fikirlerin anlatıldığı değil, ilham veren videoların paylaşılmasıyla ünlü olan TEDx dinleyiciyi sıkmadan bizlere deneyimlemesi cesaret isteyen bir çok fikir aşılamakta. en güzel yanı ise başarı hikayelerinin öncesinde yaşanan hayal kırıklıklarına da yer veriyor oluşu. `` Paylaşmaya Değer Fikirler `` anlayışıyla yürütülen bu platformun izlenmeye değeceğine emin olabilirsiniz.

DİPNOT: TEDx lisansı 25 yıllık konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demekmiş. 










PSİKİYATRİST İBRAHİM BİLGEN 

Günümüzde sıkça rastlanan psikolojik sorunları akıcı ve anlaşılır bir dilde, betimleyici örneklerle bizlere sunan bilgilendirici kanallardan biri. `` Gestalt Terapisi ``nin yanı sıra `` Anksiyete bozuklukları ( panik bozukluk,obsesif kompulsif bozukluk, sınav kaygısı, sosyal fobi) ve depresyonu içeriğinde barındıran `` Bilişsel ve Davranışçı Terapi `` eğitimini tamamlayan psikiyatrist Bilgen`nin kanalında merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.










PSİKOLOG HASAN ARSLAN 

Başlarda makaleleriyle tanıdığım daha sonra kanalına denk geldiğim biyografisini okuduğumda ise zaman kaybı olmadığını anladığım Hasan Arslan eğitiminin çoğunu yurtdışında tamamlamış. Akıcı ve etkili konuşmasıyla ilgimi çeken balık yemeği değil yakalamayı öğretmeye odaklı, videolarını merakla izlediğim youtuberlardan biri. Hasan Arslan`ın videolarını not defterinizi yanınıza almayı unutmayın 












ÇAY KAHVE İNSAN

Kanalını Barış özcan`ın tavsiyesiyle keşif ettiğim, girişimcilik hikayelerini baza alan bu kanal içeriğinde farklı insanların girişimcilik projelerine yer veriyor. Başarısızlık ve ardından gelen başarıların bir arada yer aldığı bu hoş sohbetli kanalda size yol haritası olacak bir çok farklı fikir ve deneyimi tanıma fırsatı bulacaksınız. 









ONEDİO 

Youtube`un başarılı eğlence portallarından biri olan onedio kanalı zengin içeriği ve başarılı kadrosuyla kafa dağıtmaya birebir. Güldürdüğü kadar düşündüren bu kanala emek verildiği bariz ortada. Öyle ki paylaşımlanın sık sık ve düzenli olmasıyla, güncel konulara olan duyarlılığıyla, trendlerde sıkça karşılaşıyor oluşumuz da izlemeye pişman olmayacağınızın göstergesi.







DUYGU ÖZASLAN 

Üç yıl önce takip etmeye başladığım youtuber. Başlarda Youtube`a sadece hobi olarak başladığını söylese de kısa zamanda başarısı, ilgisi ve samimiyetiyle insanların beğenisi toplayan Duygu Özaslan bana göre de alanında en öğretici youtuberlardan biri. Kanalı daha çok makyaj ürünleriyle ilgili olsa da hayat enerjisi ve elde ettiği başarılarla tam anlamıyla  bir ilham kaynağı. Bu alana ilgisi olanlara tereddüt etmeden tavsiye edebileceğim en iyi kanallardan biri. 

DİPNOT: Youtube`da başarıyı yakaladıktan kısa bir süre sonra okuduğu üniversiteyi bırakması nedeniyle eleştirilere maruz kalsa da küçüklük hayali olan modacılığa başladı ve kısa bir süre sonra kendi tasarımlarından oluşan DOİSTANBUL markasını oluşturdu.










PATİLİYO

Benim ve benim gibi kedi düşkünlerinin izleyebileceği en güzel kanallardan biri.  Kedilerin tüm güzelliklerini eğlenceli videolar halinde izleyicisine sunan minnoş mu minnoş bir kanal üstelik videoların kısa oluşu da izleyiciyi sıkmadan kendini izletmedeki başarısının bir nedeni. Eve yorgun dönülen akşamlarda da üzücü bir günden sonra da rahatlamak için birebir. 





Esenlikle Kalın...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebek Etkimiz Mandela

Kendime Dair

Milenyumda İnecek Var

Yeni Yılda Sen

Geçmişten Gelen Yirmiler

Motivasyonun Önemi

Beş Planlama Tavsiyesi

Yaşamak mı? Yaşlanmak mı?

BAŞARININ ANAHTARI : RİTÜEL

Yaşandıkça Yaşamayanlar